Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Κουραμπιέδες με Καβουρδισμένο Αμύγδαλο

Για όσους δεν πρόλαβαν ακόμα να φτιάξουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τους, ανέβασα τη συνταγή για μελομακάρονα και τώρα τη συνταγή για εύκολους και γρήγορους κουραμπιέδες με καβουρδισμενο αμύγδαλο και μπισκοτένια γεύση!! Δοκιμάστε τους και πείτε μο στα σχόλια αν σας άρεσε.

κουραμπιέδες


Υλικά (για 40 κουραμπέδες):


  • 500 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 5 βανίλιες
  • 5 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα αμύγδαλο τριμμένο
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

Αρχικά, ετοιμάζουμε το αμύγδαλό μας βάζοντάς το σε ένα ταψάκι για 5 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το χτυπάμε στο μούλτι.

κουραμπιέδεςΓια το μείγμα μας, παίρνουμε ένα μεγάλο μπώλ και χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σχεδόν ένα τέταρτο μέχρι να ασπρίσει . Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε για να μοιραστεί ομοιόμορφα. 

Παίρνουμε ένα τάψι και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε τους κουραμπίεδες μας σε στρογγυλό σχήμα ή αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε φορμάκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια για να τα κάνουμε πιο χαρούμενα.

φορμάκια ζαχαροπλαστικής





Έπειτα,ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Όσο είναι ζεστά, κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη από πάνω και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσουμε.

Καλή σας επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...