Για όσους δεν πρόλαβαν ακόμα να φτιάξουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τους, ανέβασα τη συνταγή για μελομακάρονα και τώρα τη συνταγή για εύκολους και γρήγορους κουραμπιέδες με καβουρδισμενο αμύγδαλο και μπισκοτένια γεύση!! Δοκιμάστε τους και πείτε μο στα σχόλια αν σας άρεσε.
Υλικά (για 40 κουραμπέδες):
- 500 γρ. βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 5 βανίλιες
- 5 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα αμύγδαλο τριμμένο
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζουμε το αμύγδαλό μας βάζοντάς το σε ένα ταψάκι για 5 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το χτυπάμε στο μούλτι.
![κουραμπιέδες κουραμπιέδες](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2aZntViIzF-_PjWP1A-uRe7Oe3h1CogmVJdKPfbTxbFgxyDe7e5dkunOCiE90Kp-YPizSnJADOr6tP7k6nyTFdZbP7ZZHXeo-ncJswpSZnCoznbkQbMkNwOiCd45ea_c9xkPXy2vguYsm/s320/20181223_173940.jpg)
Παίρνουμε ένα τάψι και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε τους κουραμπίεδες μας σε στρογγυλό σχήμα ή αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε φορμάκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια για να τα κάνουμε πιο χαρούμενα.
Έπειτα,ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Όσο είναι ζεστά, κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη από πάνω και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσουμε.
Καλή σας επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου