Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα


Μια υπέροχη Βασιλόπιτα, εύκολη και πεντανόστιμη για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας!!! Ένας γευστικός τρόπος για να καλωσορίσουμε τη Νέα Χρονιά!!


Υλικά:



  • 1 1/2 κούπα βούτυρο
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Για το στόλισμα (προαιρετικά):

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • φουντούκια
  • 1 μεγάλο ρόδι



Εκτέλεση:



Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπήστε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι αν αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε έναν- έναν τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα. 

Χτυπήστε τα ασπράδια τους με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Ρίξτε και ανακατέψτε το αλεύρι λίγο-λίγο μέσα στο χτυπημένο βούτυρο εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τη μαρέγκα, ανακατεύοντας όμως απαλά για αν ενσωματωθεί, από έξω προς τα μέσα, προσπαθώντας να μην ξεφουσκώσει.

Αλευρώστε ελαφρά τις ψηφίδες και τα φουντούκια και ανακατέψτε τα απαλά μέσα στη ζύμη. Αδειάστε την σε ένα ταψάκι με διάμετρο 35 εκ., στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.

Ψήστε τη βασιλόπιτα στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Αφού κρυώσει, τυλίξτε ένα νόμισμα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το τρυπώντας τον πάτο τις πίτας σε ένα σημείο.

Πασπαλίστε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.Μπορείτε να φτιάξετε γύρω γύρω ένα στεφάνι από ψηφίδες σοκολάτας και γύρω από την πιατέλα μια γιρλάντα από ρόδια. Τέλος, σχηματίστε με φουντούκια ή σοκολατάκια το 2013!!!

Καλή Χρονιά!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...