Ο μεγάλος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος μας δίδαξε ένα cheesecake (τσιζκέηκ) εύκολο, νόστιμο και υγιεινό!!!
Υλικά:
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive (1 κουτί)
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (lurpak)
Για την κρέμα:
- 600 γρ. κρέμα τυρί (Philadelphia ή μασκαρπόνε)
- 60 γρ. άχνη ζάχαρη (5-6 κ.σ. γεμάτες)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- μαρμελάδα ή γλυκό φράουλα
Πρώτα
αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Έπειτα, ρίχνουμε το βούτυρο,
αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, μέσα στα
μπισκότα και τα αλέθουμε και τα δύο μαζί να υγρανθεί καλά το μπισκότο.
Μετά
τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψάκι ή φόρμα ή τσέρκι (διαστάση: 22 εκατοστά) και
το «πατάμε» με την παλάμη μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος.
Αφού
προθερμάναμε τον φούρνο μας στους 180ο C , ψήνουμε τη βάση με τα μπισκότα για
10΄-12΄.
Όταν
ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη
συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα μας. Ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα τυρί και την άχνη
ζάχαρη και σε λίγο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να
σφίξει το μείγμα.
Όταν
παγώσει η βάση, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, την απλώνουμε καλά και τη βάζω στο
ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
Τέλος, μετά τις δύο ώρες που έχει σταθεροποιηθεί το γλυκό μας,
στρώνουμε και τη μαρμελάδα της επιλογή μας ή κάποιο γλυκό του κουταλιού, όπως το
βύσσινο!!!
πολυ ωραια συνταγη!Δροσερο γλυκο,για ολες τις ωρες,χωρις να σε "λιγωνει"!Thanx!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!
Διαγραφήαυτη η συνταγη ειναι παραλλαγη του παρλιαρου ...δεν ειναι η κανονικη ;/
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εχω βρει από συνταγή που έχει δείξει παλιά σε εκπομπή και την εχω δοκιμάσει πολλές φορές και βγαίνει πολύ καλή!!
ΔιαγραφήΘα το ηθελα πιο γλυκο. Η γευση του τυριου ειναι αρκετα εντονη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε να προσθέσετε κι άλλη ζάχαρη άχνη για να το κάνετε πιο γλυκό!!
ΔιαγραφήΟ παρλιαρος ποτε δεν δινει τις συνταγες του γι αυτο σταματησα και να τον παρακολουθω
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη συγκεκριμένη συνταγή την έχω δοκιμάσει πολλές φορές και γι'αυτό την προτείνω!! Είναι αρκετά καλή!
ΔιαγραφήΗ συνταγή είναι πολύ απλή κ ευκολη. Την έχω φτιάξει ήδη δύο φορές.Αν κάποιος θέλει την κρέμα πιο γλυκιά απλά προσθετει παραπάνω άχνη ζάχαρη εγώ αυτό έκανα κ δεν είναι τόσο έντονη η γεύση του μασκαρπονε! Και αντι για μαρμελάδα έβαλα ζελε φράουλα κ ήταν πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για το σχόλιο!! Ωραία ιδέα το ζελέ φράουλα, θα το δοκιμάσω!!
Διαγραφήκαταπληκτική συνταγή, βγαίνει πάντα υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ! Είναι η αγαπημένη μου συνταγή!
Διαγραφή