Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ, Κρέμα Σοκολάτα και Σαντιγύ

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου που μπορείτε να το προσφέρετε σε γιορτές και γενέθλια!! Σίγουρα, όμως, αποτελεί και ένα επιδόρπιο για να γλυκάνετε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες σας!! Ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό που θα λατρέψετε!!

Υλικά για τη συνταγή:
  • 400 γραμ. σαβαγιάρ
  • 250 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 5 αυγά
  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ (ermol)
  • 15 κουταλιές ζάχαρη λευκή
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχατη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 4 κουταλιές nescafe
  • 3 ποτήρια νερό
  • κονιάκ
  • ξηροί καρποί, τρούφα και φρουί γλασέ

Εκτέλεση:

Για το κρύο σιρόπι:

Σε ένα μπωλ ρίχνετε 3 ποτήρια κρύο νερό, 4 κουταλιές nescafe, 10 κουταλιές ζάχαρη λευκή και 2 κουταλιές κονιάκ ακόμα και ανακατεύουμε να λιώσει.

Για την κρέμα:

Αρχικά παίρνετε δύο μπωλ και χωρίζετε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Μετά χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια χτυπάτε τις 5 κουταλιές ζάχαρη λευκή με τους κρόκους των αυγών για λίγα λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ένα άσπρο χρώμα.

Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει (όχι να κοχλάζει) και σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι ρίχνετε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Λιώνετε την κουβερτούρα σιγά σιγά σε μπεν μαρί. 

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρετε το μικρότερο κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μείγμα με τους κρόκους των αυγών και το χτυπάτε σιγά σιγά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτετε και τη μαρέγκα μέχρι να γίνει μαι λεία και παχύρευστη κρέμα. Έπειτα, προσθέτετε και δύο κουταλιές της σούπας κονιάκ. Επαναφέρετε την κρέμα αυτή σε μπεν μαρί για 3 λεπτά και συνεχίζετε να την χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ολοκληρωθεί, την βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για τη φυτική σαντιγύ:

Σε ένα μπωλ χτυπάτε τη φυτική σαντιγύ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τις 2 βανίλιες μέχρι να αφρατέψει. Περίπου 12 λεπτά.

Για ένα πυρέξ το στήνετε ως εξής:

Βουτάτε στο σιρόπι τα μισά σαβαγιάρ και τα στρώνετε στο πυρέξ σαν βάση. Από πάνω βάζετε την κρέμα σοκολάτα που έχετε ήδη φτιάξει και έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο. Μετά βάζετε τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ. Τα βουτάτε στο σιρόπι και τα τοποθετείτε πάνω από την κρέμα. Το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.


Τέλος, στρώνετε τη σαντιγύ πάνω από το γλυκό και στολίζετε με ό,τι επιθυμείτε. Για παράδειγμα, τρούφα, κερασάκια ή ξηρούς καρπούς. Το αφήνετε ένα βράδυ στο ψυγείο για να δέσει και το σερβίρετε την επόμενη ημέρα.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!




1 σχόλιο:

Salty Pancakes with Fried Egg and Bacon

We usually eat sweet Pancakes  ... But we can also make a pancake recipe salty!! Pancakes recipe with fresh fried egg, bacon, mayonnaise a...