Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερύκοκο


Η πάστα φλώρα είναι ένα μοναδικό γλυκό για όλες τις ώρες!! Ελαφριά και υγιεινή πάστα φλώρα με μαρμελάδα της επιλογής σας!! Ιδανική για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας!!



Υλικά:


  • 1/2 κούπα μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 βάζο μαρμελάδα της επιλογής σας (ιδανικά βερύκοκο ή ροδάκινο που έχουν ελαφριά γεύση)

Εκτέλεση:

Με το μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με το αυγό και τον κρόκο του αυγού για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα και το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη (ιδανικά αφού πρώτα την έχετε κοσκινίσει). Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. 

Κλείνετε το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο, ενώ παράλληλα ζυμώνετε το μείγμα σας για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια ωραία και μαλακή ζύμη. Από τη ζύμη αυτή κρατάτε μια μπαλίτσα για το στολισμό του γλυκού.

Σε ένα ταψάκι 32cm στρώνετε τη ζύμη στη βάση. Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί, θα πρέπει πρώτα να το έχετε βουτυρώσει για να μην κολλήσει η ζύμη. Από πάνω απλώνετε τη μαρμελάδα που έχετε επιλέξει.Τέλος, κόβετε τη ζύμη που έχετε κρατήσει σε 8 λωρίδες. Τις τοποθετείτε πάνω από τη μαρμελάδα σταυρωτά. Οι 4 λωρίδες οριζόντια και οι άλλες 4 κάθετα. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε.




Καλή σας απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Salty Pancakes with Fried Egg and Bacon

We usually eat sweet Pancakes  ... But we can also make a pancake recipe salty!! Pancakes recipe with fresh fried egg, bacon, mayonnaise a...