Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Πέννες ολικής άλεσης με τόνο και ντοματίνια


Μια light μακαρονάδα, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα θρεπτικό και ελαφρύ γεύμα. Συνδυάστε ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια, τόνο και ελιές και απολαύστε ένα υπέροχο φαγητό!

μακαρόνια με τόνο

Υλικά:

·        1 συσκευασία πέννες ολικής άλεσης (500 γρ.)
·        15 ντοματίνια
·        2 μικρές συσκευασίες τόνος ή 1 μεγάλη
·        1 πιπεριά κόκκινη
·        1 κ.σ. ελιές μαύρες σε ροδέλες
·        1 κρεμμύδι
·        1 σκελίδα σκόρδο
·        1 κύβος λαχανικών
·        Λάδι
·        Κρέμα μπαλσάμικο
·        Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

σάλτσα με ντοματίνιαΣε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίες. Πχ. οι πέννες ολικής θέλουν 13 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν. Στη συνέχεια, πλένουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα ντοματίνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας νερό από αυτό που βράζουν τα μακαρόνια. Προσθέτουμε ½ κύβο λαχανικών και τον άλλο μισό τον ρίχνουμε στα μακαρόνια που βράζουν. Τέλος, ρίχνουμε λίγη κρέμα μπαλσάμικο, περίπου 1 κουταλιά της σούπας.



μακαρόνια με τόνο και ντοματίνιαΑφήνουμε τα υλικά μας να δέσουν και τα ντοματίνια μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος, προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα μας,  αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...