Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Αμαρτωλό Σουφλέ Σοκολάτας

Γλυκό Σουφλέ Σοκολάτας, Αμαρτωλό Σουφλέ Σοκολάτας, Απολαυστικό Σουφλέ Σοκολάτας, όπως και να χαρακτηρίσεις ένα Σουφλέ Σοκολάτας δεν παύει να είναι μία Σοκολατένια Απόλαυση!! Συνοδεύστε το με παγωτό βανίλια... και απογειώστε την γεύση του!!!





Υλικά:
  • 1 κουβερτούρα σοκολάτας
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά, τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί για να λιώσει. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να γίνουν ενιαία. Προσοχή, το νερό να βράζει σε χαμηλή φωτιά για να μη μας πέσει καθόλου νερό μέσα στη σοκολάτα μας. 

Μόλις λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο C και μπορούμε να χτυπήσουμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπωλ μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρή μας, προσθέτουμε σιγά σιγά και τη λιωμένη σοκολάτα μας και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, δεν θα χρειαστούμε άλλο το μίξερ. Θα προσθέσουμε στο μείγμα μας, το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας με μεγάλο κουτάλι σιγά σιγά από έξω προς τα μέσα μέχρι να ενσωματωθεί και το αλευράκι μας.

Το μείγμα μας τώρα είναι έτοιμο να ψηθεί. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικά φορμάκια, τα οποία γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 τους με το μείγμα μας. 

Τα αφήνουμε στο φούρνο για 9-10 λεπτά και τέλος τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και τα συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!


Καλή απόλαυση!!!

Συμβουλές: Κατ'αρχήν, σε αυτή τη συνταγή αντί να αλευρώσετε το φορμάκια, καλύτερα να τα πασπαλίσετε με κακάο, ώστε να μη αφήσει κανένα λευκό σημάδι το αλεύρι στο κεκάκι μας. Επίσης, καλό είναι να μην τα αφήσουμε παραπάνω ώρα στο φούρνο μας, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε την παχύρρευστη σοκολάτα που θα ξεχυθεί από μέσα τους.

Πηγή για την εικόνα 1: driskas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...