Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ατομικά Τιραμισού Σε Ποτηράκια -Εύκολα και Γρήγορα



Μια ιταλική απολαυστική συνταγή για τους λάτρεις των γλυκών με μεγάλη ιστορία!!!!! 

Απολαύστε το τιραμισού σας με έναν αρωματικό espresso ή ένα λικέρ από φρούτα, μετά το φαγητό σας και θα το λατρέψετε!!!





Υλικά :
  • 8 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 200 γρ. τυρί κρέμα (philadelphia ή μασκαρπόνε)
  • 2 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ένα φλυτζάνι espresso (χλιαρό)
  • κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση :

Θα χρειαστούμε 3 μπωλ και 4 ποτηράκια του ουίσκι ή μπωλάκια παγωτού για το σερβίρισμα. 

Αρχικά, διαχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Ρίχνουμε στο ένα μπωλ τους κρόκους μαζί με δύο κουταλιές ζάχαρη, ενώ στο άλλο τα ασπράδια με λίγο αλάτι. 

Στη συνέχεια, χτυπάμε με το μίξερ πρώτα το ασπράδι με το αλατάκι για να γίνει μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. 

Έπειτα, χτυπάμε και τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν μια κρέμα. Θέλει λίγη υπομονή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!! Μετά, ρίχνουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Το επόμενο βήμα, είναι να ενσωματώσουμε τη μαρέγκα στο μείγμα μας. Αρκεί ένα απλό ανακάτεμα από έξω προς τα μέσα με ένα μεγάλο κουτάλι σιγά σιγά για να "εγκλωβίσουμε" τον αέρα της μαρέγκας στην κρέμα μας, ώστε να γίνει πολύ αφράτη.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο μπωλάκι μικρό, έχουμε βάλει τον καφέ με μία κουταλιά ζάχαρη και άλλη μια κουταλιά κονιάκ, όπου θα βουτήξουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ μας. Εάν δεν έχουμε espresso, μπορούμε να διαλύσουμε σε χλιαρό νερό, μια κουταλιά της σούπας nescafe. 

Και ήρθε η ώρα να στήσουμε τα ποτηράκια μας!! Για κάθε ένα ποτηράκι, βουτάμε ένα σαβαγιάρ στον μείγμα καφέ, το σπάμε στα δύο και το τοποθετούμε στον πάτο του ποτηριού. Έπειτα, προσθέτουμε λίγη κρέμα, πασπαλίζουμε με κακάο (προαιρετικά) και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια στρώση σαβαγιάρ, κρέμας και κακάο. 

Αυτό ήταν!!! 'Εχουμε έτομα τα λαχταριστά τιραμισού μας για να τα προσφέρουμε στους φίλους μας!!!



Καλή επιτυχία!

Συμβουλή: Μπορούμε να χτυπήσουμε τους κρόκους των αυγών μας (με τη ζάχαρη και τη βανίλια), μέσα σε μπεν μαρί, ώστε να προστατευτούμε από τυχόν κινδύνους για την υγεία μας. Απλά, θα τα χτυπήσουμε πρώτα στο μπεν μαρί και έπειτα λίγο ακόμα, αφού το αποσύρουμε από το νερό που βράζει, ώστε καθώς παγώνει, να δέσει και να γίνει μια λεία κρεμούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...