Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η ομελέτα φούρνου της Βάσως





Η πιο νόστιμη ομελέτα που μπορείτε να φτιάξετε!!! Με τα υλικά της προτίμησής σας θα γίνει τέλεια. Πολλές φορές στο τηγάνι μπορεί να μας τύχει να διαλυθεί, αυτή όμως βγαίνει υπέροχη μέσα από το φούρνο με τα αρώματά της και τις μπλεγμένες γεύσεις της, ώστε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό!!!



Υλικά (για 2 άτομα):

  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί (καλύτερα από διάφορα τυριά: παρμεζάνα, γκούντα και γραβιέρα….αλλιώς ό,τι έχετε)
  • ½ κούπα φέτα
  • 10-12 λουκανικάκια φρανκφούρτης
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 4 λιαστές τομάτες
  • 1-2 πολύχρωμες πιπεριές
  • Κέτσαπ
  • ½ φλυτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • λάδι



Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Περιχύνουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι. Κόβουμε την πατάτα μας σε λεπτές φλοίδες και τα μοιράζουμε μέσα στο ταψάκι, ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, λίγο ακόμα λαδάκι και το νερό μας. Το βάζουμε στο φούρνο μας για ένα τέταρτο, κατά προτίμηση με αέρα.

Μέχρι να γίνουν οι πατατούλες μας, προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Κόβουμε το ζαμπόν, τα λουκανικάκια, τις πιπεριές μας και τις λιαστές σε πιο μικρά κομμάτια. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι, τριμμένο τυράκι μας, λίγη κέτσαπ και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες μας τα στερεά υλικά μας, την φέτα είτε σε κομματάκια είτε τριμμένη και τέλος περιχύνουμε με το μείγμα από τα αυγά μας. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή ανάλογα με το πόσο καλοψημένη τη θέλουμε το αφήνουμε περισσότερο ή λιγότερο!!! Όπως θα δείτε βγαίνει σαν πίτσα και μπορείτε να την κόψετε σε ομοιόμορφα κομμάτια και να την σερβίρετε. 



Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε όποιο υλικό θέλετε. Και συγκεκριμένα μια πιο light εκδοχή της παραπάνω συνταγής θα ήταν να αντικαταστήσετε τα υλικά με τα εξής:

  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί light
  • ½ κούπα ανθότυρο
  • 4-5 φέτες γαλοπούλα
  • 1 τοματούλα
  • Μανιτάρια
  • 1-2 πολύχρωμες πιπεριές
  • 5-6 ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • Κέτσαπ
  • ½ φλυτζάνι νερό
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • λάδι


Αυτοσχεδιάστε και Καλή σας όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...