Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Κρέπες Γλυκιές (Η βασική συνταγή)




Μια λατρεμένη συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό… τις κρέπες!!! Με άπειρους συνδυασμούς  για να δημιουργήσετε ένα γλύκισμα, ακριβώς όπως σας αρέσει!!! Σοκολάτα, φουντούκι, φράουλες, πραλίνα, σαντιγύ, καρύδια, μπανάνες, μπισκότο….και ό,τι άλλο σκαρφιστείτε!!! Love it!!!


Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση (και φαρινάπ μας κάνει)
  • 1 φλυτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά  
  • 2 αυγά 
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι 
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο (χλιαρό, όχι καυτό)

Για τη γέμιση:

Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε:

Μερέντα/ Νουτέλα
Μια μπανάνα κομμένη σε φετούλες
10-12 φραουλίτσες ψιλοκομμένες
Καρύδια (ή άλλους ξηρούς καρπούς)
Μισό πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα σε ένα μπωλ
Σαντιγύ





Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το
αλεύρι και τα αυγά μαζί σε ένα μπωλ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα. Στη συνέχεια, βάζουμε το αλάτι και το βούτυρο, ενώ ανακατεύουμε καλά για να μη μας σβωλιάσει. Μπορούμε να το κάνουμε και με μίξερ ή μούλτι, αλλά συνήθως προτιμάμε με ένα μεγάλο αυγογδάρτη/αναδευτήρα για να μας βγουν πιο μαλακές.

Ζεσταίνουμε ένα
τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μπορούμε να ρίξουμε μια κουταλιά βούτυρο ή λίγο ηλιέλαιο και να γυρίσουμε το τηγάνι κυκλικά έτσι ώστε να πάει παντού. Προσοχή το λάδι να μην είναι πολύ καυτό!! 

Χρησιμοποιούμε περίπου 1/4 του φλυτζανιού από τη ζύμη μας ή γεμίζουμε μια βαθιά κουτάλα για κάθε κρέπα. Γέρνουμε το τηγάνι με μια κυκλική κίνηση έτσι ώστε η ζύμη να διαχυθεί στην επιφάνεια ομοιόμορφα.

Ψήνουμε
κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα καφέ χρώμα (περίπου 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και 2-3 λεπτά από την άλλη). Αν σας φουσκώσει πολύ σε κάποιο σημείο τρυπήστε το με ένα πηρουνάκι ή χτυπήστε τη ζύμη ελαφρά με την τρυπητή σπάτουλά που θα χρησιμοποιήσετε για να γυρνάτε τις κρέπες και για να τις μεταφέρετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο.

Τέλος, μπορείτε να τις γεμίσετε με ό,τι θέλετε!!! Βάλτε σαν βάση τη μερέντα ή λευκή σοκολάτα και προσθέστε ο,τιδήποτε εμπενευστείτε!! Μην διστάσετε να δοκιμάσετε γλυκά του κουταλιού ή/και λίγο από το αγαπημένο σας λικέρ σε σταγόνες!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...