Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Μπακαλιαράκια Μυκόνου (Με Κόκκινη Σαλτσούλα)




Αν ψάχνετε για ένα υγιεινό, μεσογειακό πιάτο... μόλις το βρήκατε!!! Ψάρι και μάλιστα μπακαλιαράκια με κόκκινη σάλτσα!! Νόστιμα και υγιεινά!!!


Υλικά:
  • 1 κιλό μικρά, φρέσκα μπακαλιαράκια
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 4 κόκκινες ντομάτες λιωμένες
  • 2 φυλλαράκια δάφνη
  • ½ φλυτζανάκι ξίδι
  • αλάτιπιπέρι

Οδηγίες:

Αρχικά καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα μπακαλιαράκια.


Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Αφού πάρουν ένα χρυσό χρώμα, προσθέτουμε και τις λιωμένες ντομάτες, τα φυλλαράκια δάφνης, το δενδρολίβανο και το ξίδι. Αφήνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα πάνω στη φωτιά για λίγο, μέχρι να δέσει.


Έπειτα, προσθέτουμε τα μπακαλιαράκια στη σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε με πολλή προσοχή σε ένα ταψάκι. Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.

Είναι τέλεια, ελαφριά και πολύ υγιεινά!!!Συνοδεύστε τα με μια νόστιμη πατατοσαλάτα!!!

Καλή σας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...