Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Πασχαλινό Τσουρέκι με σοκολάτα




Ένα νόστιμο τσουρεκάκι για να γλυκάνουμε την Κυριακή του Πάσχα!!!


Υλικά:

  • 6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • ½ φλ. ζάχαρη 
  • 1 ½ φλ. γάλα χλιαρό 
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο 
  • 400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 
  • 1 αυγό 
  • ½ κ.γλ αλάτι 
  • 16 γρ. μαγιά ξερή 





Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο μείγμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό), το αυγό ελαφρά χτυπημένο και το χλιαρό γάλα.

Ανακατεύουμε το μείγμα σιγά σιγά και το ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε λαδωμένο σκεύος και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Μετά ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 1 εκ .περίπου διαστάσεων ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη κλασική φόρμα για κεικ με τρύπα 28 εκ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Στρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά του φύλλου. Βάζουμε το ρολό στη φόρμα και ενώνουμε καλά τις άκρες να κολλήσουν. 


Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα ακόμη να φουσκώσει μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, το πρώτο μισάωρο αερόθερμο και μετά πάνω κάτω. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη.

Καλή σας επιτυχία και Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...