Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Άγριο Ρύζι με Μανιτάρια και Σόγια

Μια συνταγή εύκολη με άγριο ρύζι, μανιτάρια και σόγια σως! Αν είστε λάτρεις των συνταγών με ρύζι και χρειάζεστε ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο δοκιμάστε αυτή τη συνταγή!






Υλικά για τη συνταγή:

  • 350 gr. άγριο ρύζι
  • ζωμός λαχανικών
  • 1 λίτρο νερό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 250 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες (είτε φρέσκα, είτε κατεψυγμένα, είτε κονσέρβα)
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Αρχικά, παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το ρύζι με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτετε το νερό με τον κύβο από τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, το ανακατεύτετε, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και βράζετε με ανοιχτό καπάκι για 18 λεπτά.

Έπειτα, σε ένα τηγάνι ή γουόκ βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια και το καρότο για 7-8 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτετε τη σόγια και αφήνετε για 2' ακόμα.

Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, κλείνετε το μάτι της κουζίνας, προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και το καρότο, ανακατεύετε και το αφήνετε με το καπάκι για 5 λεπτά να δέσει. 

Σερβίρετε αν θέλετε με philadelphia ή γιαούρτι.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...