Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Cupcakes Κανέλας



Υπέροχα μικρά κέηκ κανέλας με απίθανο γλάσο philadelphia!!! Δοκιμάστε τα τώρα!!!

Υλικά:


Για το κέηκ:


  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • ½ φλυτζάνι πλήρες γάλα
  • 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¾ φλυτζανιού
  • 1 κ.σ. τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Για το γλάσο:


  • ½ φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. (1 φλυτζάνι) τυρί κρέμα (philadelphia για πιο έντονη γεύση ή μασκαρπόνε), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. κανέλα






Οδηγίες:


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 °C  και ετοιμάζουμε ένα σκεύος με 12 υποδοχές για cupcakes. Τοποθετούμε τα αντίστοιχα χαρτάκια που θα βρούμε στο εμπόριο για να βγαίνουν τα κεκάκια μας πιο εύκολα. Εναλλακτικά μπορούμε να βουτυρώσουμε και να αλευρώσουμε 12 μικρές φόρμες για cupcakes.

Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Ξεχωριστά αναμειγνύουμε το γάλα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα που έχουμε τοποθετήσει σε χαμηλή φωτιά και όταν λιώσουμε το βούτυρο, το αποσύρουμε από τη φωτιά.


Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν αρκετά, δηλαδή για περίπου 5 λεπτά.  Μετά προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και τη βανίλια

Στη συνέχεια βάζουμε και το μείγμα αλευριού, αλλά το χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί. Το ίδιο κάνουμε και με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει με το γάλα και το βούτυρο από πριν και είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τις θήκες μας!!! Προσοχή, όμως, μην βάλετε παραπάνω από τα 2/3 της φόρμας, γιατί μόλις ψηθούν τα κεκάκια μας θα πάρουν όγκο.

Ψήνουμε για 16-18 λεπτά. Δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε ένα από τα cupcakes με ένα μαχαιράκι ή μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρό σημαίνει ότι έχει γίνει το κεκάκι μας.  Αν έχει λίγη ζύμη πάνω του, το αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα ή σε μια μεγάλη πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.


Για να το γλάσο, ανακατεύουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει πολύ λείο. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη, και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή υφή και γλυκύτητα. Σημαντικό είναι να τοποθετήσουμε το γλάσο μας στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε καλύτερα. Αφού παγώσει λίγο, το τοποθετούμε σε ένα κορνέ το γλάσο μας και γλασάρουμε τα cupcakes μας, αφού έχουν παγώσει κι αυτά.

Καλή σας απόλαυση!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...