Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Χαλβάς σιμιγδαλένιος (Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)


Ένας special χαλβάς σιμιγδαλένιος, είτε νηστεύετε είτε όχι, για να γλυκάνει τις μέρες σας ελαφριά!!! 

Υλικά:  

  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό  
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 
  • 2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη 
  • 4 φλ. τσαγιού νερό 
  • ½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη) 
  • ½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο 
  • 1 φλούδα λεμονιού 
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού 
  • 1 κ.σ. κανέλα 
  • 1 ξυλάκι κανέλας


Οδηγίες:

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄. Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. 

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! 

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...