Ένα ξεχωριστό Μοσχάρι με Μανιτάρια! Υπέροχο και γευστικό πιάτο με ένα μοσχαράκι ιδιαίτερο για όμορφα Κυριακάτικα τραπέζια!! Μπορείτε να το απολαύσετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι!! Ένα εύκολο Μοσχάρι κρασάτο για τους απαιτητικούς γευστικά!!
Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα):
- 1.200 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση ελιά)
- 600 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια ή κατεψυγμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.γ. μέλι
- 3 δαφνόφυλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
Αρχικά, πρέπει να κόψουμε το μοσχάρι σε κομματάκια και να τα αλατοπιπερώσουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο κοπανισμένο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το κρεάς μας και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά να βράσει.
Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσουμε τα μανιτάρια μας, είτε με μια νωπή πετσέτα, είτε ξεφλουδίζοντάς τα και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Εάν βάλουμε κατεψυγμένα ή από κονσέρβα, δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία.
Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας και την πιπεριά σε κομματάκια μέσα στην κατσαρόλα που βράζει το μοσχαράκι και συνεχίζουμε για μια ώρα ακόμα το μαγείρεμα, ώστε να μαλακώσει το κρέας μας. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νεράκι. Προσοχή να είναι ζεστό για να μη σταματήσει να βράζει το κρέας μας.
Όταν είναι έτοιμο, παίρνουμε το μπλέντερ και βάζουμε 5 κ.σ. από το ζουμί του μοσχαριού, μερικά μανιτάρια, τη μουστάρδα, το ξύδι και το μέλι και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση και δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου