Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα... ένα γλυκό υγιεινό και πεντανόστιμο!! Βρείτε τη συνταγή για πορτοκαλόπιτα σε αυτό το post. Συνοδεύστε την με παγωτό βανίλια για περισσότερη απόλαυση!!





Υλικά για την πορτοκαλόπιτα:

  • 500 γραμ. φύλλο κρούστας (1 πακέτο)
  • 4 αυγά
  • 200 γραμ. ηλιέλαιο (1 κούπα)
  • 200. γραμ. ζάχαρη (1κούπα)
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 250 γραμ. γιαούρτι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι σε ροδέλες
  • 1 ξυλάκι κανέλας





Αρχικά, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C πάνω κάτω αντιστάσεις. Έπειτα, χωρίζουμε τα φύλλα, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι και τα αφήνουμε στην άκρη.


Στη συνέχεια, με το μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι  να ασπρίσουν.  Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ένταση και προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα, το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 


Μετά, ρίχνουμε μέσα τα φύλλα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και τα αφήνουμε να εμποτιστούν για ένα τέταρτο. Αφού λαδώσουμε ένα πυρέξ, ψήνουμε την πορτοκαλόπιτά μας για 45’.



πορτοκαλόπιτα

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλο και τα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Μετά το αφήνουμε να βράσει για 6 λεπτά και προσθέτουμε τις ροδέλες πορτοκαλιού και την κανέλα για άλλα 3 λεπτά.


Μόλις έχει ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα μαχαιράκι και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Την αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και τη σερβίρουμε μετά από 1-2 ώρες.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...