Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αυγά Πασχαλινά με Νόστιμη Γέμιση




Μια γευστική πρόταση για όσα κόκκινα αυγουλάκια μας έμειναν από το Πάσχα. Φυσικά μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές, όπως για παράδειγμα αντί για κοτόπουλο να προσθέσετε τόνο ή αντζούγιες.




Υλικά:

  • 8 αυγά
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 φλυτζάνι ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλυτζάνι πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 φιλέτο βρασμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4-5 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα





    Οδηγίες:

    Αρχικά καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε τα στη μέση και τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μπωλ. 


    Στο ίδιο μπωλ προσθέτουμε μια κουταλιά από τις ντομάτες, τις ελιές, τις πιπερίτσες, το κοτόπουλο και την μαγιονέζα, και τα λιώνουμε όλα με το πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα (προσθέτουμε μαγιονέζα αν χρειαστεί).

    Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα ασπράδια των αυγών χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή, αν δεν έχετε, ένα κουτάλι.

    Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε στρώσει τα φύλλα του μαρουλιού και έχουμε τοποθετήσει από πάνω τα αυγά. Αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με μια ντοματούλα ψιλοκομμένη ακόμα ή ροδέλες ελίτσες.

    Καλή σας όρεξη!!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

      Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...