Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κοτόπουλο με μπύρα και πολύχρωμες πιπεριές



Αν θέλετε μια διαφορετική συνταγή για κοτόπουλο, νόστιμη, ελαφριά και απλή, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, δοκιμάστε την!!!


Υλικά:
  • 750 γρ. φιλετάκια κοτόπουλο
  • 500 ml μπύρα
  • 3-4 πιπεριές (πολύχρωμες)
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες:

Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Όταν στραγγίξει το πασπαλίζουμε με κύμινο. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπερίτσες μας (σε λωρίδες καλύτερα) και τα μανιτάρια (σε ροδέλες).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τπ κρεμμύδι με τα κομματάκια του κοτόπουλου ώστε να τσιγαριστούν λιγάκι. Μόλις είναι έτοιμα,  προσθέτουμε τις πιπερίτσες και τα μανιτάρια μας..

Ανακατεύουμε, και αφήνουμε να ψηθεί μέσα στη σαλτσούλα που θα δημιουργηθεί από τα υγρά που θα βγάλουν τα υλικά μας. Όταν πήξει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μπύρα, αφ΄ληνοντας το στη συνέχεια να βράσει για 30-40'.

Για να δέσει καλύτερα η σάλτσα, το βγάζουμε από το μα΄τι της κουζίνας μας και προσθέτουμε  αραιωμένο σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά για να μην σβολιάσει.

Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να πήξει και καλύτερα η σάλτσα μας και το προσφέρουμε με ρυζάκι ή πατατούλες!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...