Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στραπατσάδα (Καγιανά)



Τα γνωστά σε όλους μας καγιανά ή αλλιώς στραπατσάδα με extra υλικά για περισσότερη απόλαυση ή χωρίς αυτά για ένα πιο light φαγάκι!!!!


Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 3 ώριμες τομάτες ή 8-10 τοματίνια 
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο και κόκκινο

Προαιρετικά:

  • 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ή πορτοκαλί
  • 100 γρ. φέτα  
  • 2  φέτες μπέικον ή 4-5 λουκανικάκια μικρά φρανκφούρτης



Οδηγίες:

Τρίβουμε τις τομάτες ή τα τοματίνια και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 2 κουταλιές σούπας από το λαδάκι για 20-30’ μέχρι να βράσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.

Έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μας και τα αυγά χτυπημένα καλά.

Αν θέλουμε, στα χτυπημένα αυτά προσθέτουμε και λίγο γαλατάκι για αν αφρατέψει.

Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και κάποιο από τα προαιρετικά υλικά.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι αν ενωθούν τα υλικά και να ψηθεί καλά τα αυγό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτική Κρέμα Βρώμης (Porridge)! Ιδέες για βρεφικά πρωινά!

  Το ιδανικό πρωινό για το μωρό σας (6 – 24 μηνών)  Σπιτική κρέμα Βρώμης            Υλικά: 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (τριμμένα στο multi μέχρι ...